Timothy Beck vlaggendrager

De Nederlandse vlag zal morgenavond (plaatselijke tijd) worden gedragen door Timothy Beck tijdens de opening van de Olympische Spelen in Vancouver. Beck is remmer in de viermansbob en als vlaggendrager opvolger van Jan Bos. Hij mocht vier jaar geleden in Turijn de vlag dragen.

Chef de mission Henk Gemser werd in zijn keuze voor een vlaggendrager sterk beperkt door de afwezigheid bij de openingsceremonie van veel Nederlandse sporters.

Sporters die zaterdag en zondag in actie moeten komen kregen van te voren al te horen dat ze maar beter niet naar de opening konden gaan. Schaatsers als Sven Kramer en Bob de Jong vielen hierdoor al buiten de boot. Zij rijden zaterdag de 5000 meter. Ook de complete shorttrackploeg ontbreekt vrijdagavond omdat ze sportieve verplichtingen in het weekeinde hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *