Nederlanders welkom geheten in olympisch dorp

Met een korte ceremonie is het Nederlands olympisch team welkom geheten in het olympisch dorp. De sporters en begeleiders werden ontvangen door de burgemeester van het atletendorp. In een toespraak verklaarde zij dat de het Nederlands team nu deel uitmaakt van de olympische familie en overhandigde chef de mission Henk Gemser een presentje.

Lang niet alle sporters waren op de ceremonie afgekomen. Er waren acht sporters en vijftien coaches en begeleiders. Veel schaatsers en shorttrackers waren er niet omdat ze moesten trainen. Andere sporters, zoals de bobbers, zijn zelfs nog niet ter plaatse.

Vandaag werd ook bekend dat Sven Kramer als enige Nederlandse schaatser niet alle nachten in het atletendorp hoeft te slapen. Hij mag één of meerdere nachten voor zijn wedstrijden slapen in het Hilton Hotel. Doordat het hotel vlak bij de ijsbaan ligt scheelt dit Kramer reistijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *