Sven Kramer heeft zijn eerste plak

Sven Kramer heeft met een overwinning op de 5000 meter zijn eerste gouden medaille op zak. Kramer bezweek niet onder de druk van zijn torenhoge favorietenrol. De 23-jarige Fries was met een olympische recordtijd (6.14,60) al zijn concurrenten te snel af.

De pas in september 2009 van shorttrack naar het langebaanschaatsen overgestapte Zuid-Koreaan Seung-Hoon veroverde verrassend zilver in een tijd van 6.16,95. De Rus Ivan Skobrev pakte het brons met een tijd van 6.18,05.

Bob de Jong heeft een tijd van 6.19,02 op de klokken gezet. Goed voor een vijfde plaats. Jan Blokhuijsen werd negende met een tijd van 6.26,30.

Later op de dag is Sven Kramer door 2500 uitzinnige schaatsfans onthaald in het Holland Heineken House. Hij kreeg uit handen van NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra alvast een grote uitvoering van de gouden medaille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *