Oranje nu zeker van deelname WK 2014

Met een 2-0 zege in Andorra heeft het Nederlands elftal zich geplaatst voor het WK van 2014. Een ticket voor het toernooi in Braziliƫ kan Oranje nu niet meer ontgaan mede door een overwinning van Turkije op Roemeniƫ (2-0). Nederland heeft in groep D nu zoveel punten dat het, met nog twee speelronden te gaan, niet meer te achterhalen is.

Oranje speelde tegen Andorra een matige wedstrijd. Voor rust was het spel van Nederland bedroevend slecht. Met rust was het nog 0-0. Nog geen vijf minuten na de aftrap voor de tweede helft wist Robin van Persie met een prachtig doelpunt de wedstrijd open te breken. Even later zorgde de spits ook voor het tweede doelpunt in de wedstrijd.

Voor Nederland zal het WK 2014 de tiende deelname zijn aan de eindronde van het kampioenschap. In de kwalificatiepoule is Oranje met 22 punten uit acht wedstrijden nog ongeslagen.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *