Kwartfinale voor Oranje na ongelofelijk slot in wedstrijd tegen Mexico

Nederland kan zich opmaken voor de kwartfinale tegen Costa Rica of Griekenland. Na een ongelofelijk slot in de wedstrijd tegen Mexico verzekerde Oranje zich van een plaats bij de beste acht van het WK. Tot de 88ste minuut stond Mexico nog voor met 0-1. Toen haalde Sneijder uit en maakte de stand gelijk. In de extra tijd ging Robben neer in het strafschopgebied en was het Huntelaar die de strafschop koel binnenschoot.

In het snikhete Fortaleza zag het er lang niet goed uit voor Oranje. Het spel was sloom, verdedigend ging het niet altijd goed en de Nederlanders wisten niet veel kansen te creëren. Bij rust was het nog 0-0. Kort na de hervatting kon Dos Santos de Mexicanen met een afstandsschot op voorsprong brengen.

Na de openingstreffer bracht Van Gaal met Memphis Depay een extra aanvaller in en het systeem werd omgezet naar 4-3-3. Er kwamen veel kansen voor Oranje en de Mexicanen wankelden. Toch kwam het niet tot een score. Het geloof in een goede afloop leek te verdwijnen totdat Sneijder de bal uiteindelijk achter de Mexicaanse keeper Ochoa wist te krijgen.

In de blessuretijd gaat Robben neer en de strafschop wordt opgeëist door de ingevallen Huntelaar. Hij schiet overtuigend raak en dan is het voor Oranje eenvoudig om de nog resterende twee minuten speeltijd uit te spelen.

Nederland speel de kwartfinale zaterdag 5 juli om 22:00 uur Nederlandse tijd. De tegenstander komt uit het duel tussen Costa Rica en Griekenland, dat zondagavond om 22:00 uur begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *