Mark Tuitert Vancouver 2010

Schaatskalender nieuw seizoen

Mark Tuitert Vancouver 2010
Mark Tuitert viert zijn gouden medaille op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen 2010 – foto: Bjarte Hetland
Vandaag is het nieuwe schaatsseizoen van start gegaan met het NK afstanden. Hoog tijd voor de schaatskalender 2013-2014. Het seizoen 2013-2014 heeft als hoogtepunt natuurlijk de Olympische Spelen in Sotsji. Op zaterdag 8 februari 2014 is de eerste Olympische race: de 5 kilometer voor mannen. Het Olympisch schaatstoernooi wordt op 22 februari afgesloten met de ploegenachtervolging.

Op weg naar Sotsji treffen de schaatsers elkaar nog op de diverse World Cup-wedstrijden. Daarnaast is er vlak na kerst het voor de Nederlanders belangrijke Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen. Verder in 2014 nog twee kampioenschappen: voor de Spelen het WK Sprint in Nagano en na de Spelen het WK Allround in Heerenveen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *