Amsterdam Arena EK 2020

Amsterdam speelstad EK 2020

Amsterdam zal één van de dertien speelsteden zijn tijdens het EK voetbal van 2020. Vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA zal het EK in dertien Europese landen worden afgewerkt. In de Amsterdamse Arena worden drie groepswedstrijden gespeeld en een achtste finale.

De ontknoping van het EK 2020 zal in Engeland zijn. Het Wembley-stadion in Londen is verkozen tot plaats van handeling van de halve finales en de finale.

Groepswedstrijden en kwartfinales zullen worden gespeeld in Bakoe (Olympisch Stadion), München (Allianz Arena), Rome (Stadio Olimpico) en Sint-Petersburg 9 (Zenit Arena). Naast Amsterdam worden er groepswedstrijden en achtste finales gespeeld in Bilbao (San Mamés Stadion), Boedapest (Ferenc Puskás Stadion), Boekarest (Nationale Arena), Brussel (Eurostadion), Dublin (Arena), Glasgow (Hampden Park) en Kopenhagen (Parken).


Negentien landen hadden zich kandidaat gesteld. Vandaag is tijdens een speciale bijeenkomst in Genève besloten welke landen het EK 2020 mogen huisvesten. Henk Markerink, directeur van de Amsterdam Arena, is enthousiast over het binnenhalen van de organisatie: “Fantastisch nieuws. We krijgen vier wedstrijden en we zitten bij de topsteden van Europa, dus voor ons stadion en voor de stad Amsterdam is dit geweldig.”

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg verwacht dat Amsterdam flink gaat profiteren van het EK. “Je hebt natuurlijk gewoon drie wedstrijden van het Nederlands elftal plus een achtste finale. Vier mooie wedstrijden. Niet alleen betekent dat veel bezoek in de stad, maar ook zeker buitenlanders die zullen blijven vanwege de wedstrijden. Dat zal niet alleen Amsterdam weer mooi op de kaart zetten als aantrekkelijke stad om te verkeren, maar het zal ook goed zijn voor de economie.”

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *