kwalificatie EK 2020

Kwalificatie EK 2020

Het EK voetbal van 2020 zal een speciale editie worden met dertien speelsteden in evenzoveel verschillende Europese landen. De kwalificatie is ook anders dan bij eerdere EK’s. De landen waar gespeeld gaat worden kwalificeren zich niet automatisch voor het EK. Het zou natuurlijk raar zijn als zoveel landen al zeker zouden zijn van kwalificatie.

UEFA Nations League
Landen kunnen zich op twee manieren kwalificeren voor het EK 2020. Er is een “normale” kwalificatieronde en teams kunnen naar het EK via de UEFA Nations League. Op het toernooi is plaats voor 24 teams. Aan de kwalificatie zullen 55 landen meedoen.

De kwalificatie
Twintig landen kunnen zich als nummers één en twee van de tien kwalificatiegroepen rechtstreeks plaatsen voor het EK. Deze kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van maart 2019 tot november 2019. Daarnaast plaatsen vier landen zich via de UEFA Nations League. De play-offs hiervan vinden plaats in maart 2020.

Data EK 2020
De exacte datum waarop het EK 2020 begint is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de finale in het Wembley-stadion in Londen zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *