Oranje geen groepshoofd op WK Brazilië

Ondanks de overwinningen op Turkije en Hongarije is Nederland volgend jaar geen groepshoofd op het WK voetbal. Hierdoor is er een grote kans dat Oranje al in de groepsfase van het toernooi moet spelen tegen sterke landen zoals Duitsland, Spanje, Brazilië en Argentinië.

Colombia won vannacht met 2-1 van Paraguay. Hierdoor wist Colombia zich te verzekeren van een plaats als groepshoofd. Eerder waren de resultaten van Zwitserland en Italië al in het nadeel van Nederland.

Zeven van de acht groepshoofden zijn nu bekend. Dit zijn Spanje, Argentinië, Duitsland, Colombia, België, Zwitserland en gastland Brazilië. Het andere groepshoofd kan Uruguay worden. Voor een plek op het WK moeten ze in een play-off nog afrekenen met Jordanië. Lukt dat niet, dan wordt Italië groepshoofd. Ze hebben net zoveel FIFA-punten als Nederland. Achter de komma heeft Italië echter meer punten dan Oranje.

De loting voor het WK is op 6 december in Salvador da Bahia. Deze miljoenenstad is gelegen in het noordoosten van Brazilië aan de Atlantische Oceaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *