Oranje ontsnapt nipt aan verlies tegen Estland

In de extra tijd wist Oranje door een benutte strafschop aan een nederlaag tegen Estland te ontkomen. In het duel voor kwalificatie voor het WK van volgend jaar stond het Nederlands elftal tot de 93e minuut achter. Aanvoerder Robin van Persie wist de bal in blessuretijd vanaf elf meter in het doel van de Esten te werken. Hiermee werd de eindstand 2-2.

Het begon allemaal zo goed voor Oranje. Na nog geen twee minuten spelen scoorde Arjen Robben. Met snelle combinaties dwong Oranje nog twee kansen af, maar zowel Wesley Sneijder als Robin van Persie strandde op de doelman van Estland. In de 18de minuut was de eerste de beste kans voor de Esten raak. Stefan de Vrij liet zich poorten door Konstantin Vassiljev. Vervolgens kon Oranje-doelman Michel Vorm niet voorkomen dat de middenvelder de bal achter hem schoot.

In de tweede helft werd het nog erger voor Oranje. Wederom was het Vassiljev die scoorde. Daarna ging Oranje op zoek naar een redding. Het elftal wist echter geen kansen meer te creëren en gelukkig was er nog de strafschop om de eer te redden.

Tegen de Esten verspeelde Oranje voor het eerst punten in de kwalificatiereeks voor het WK in Brazilië. Voor wat betreft de kwalificatie is er geen man over boord: het Nederlands elftal gaat met 19 punten uit zeven wedstrijden nog ruimschoots aan leiding in groep D. Roemenië, de nummer twee in de groep, heeft zes punten. Dinsdag speelt Nederland uit tegen Andorra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *