Ellen van Dijk

Ellen van Dijk wereldkampioen tijdrijden

Ellen van Dijk
Ellen van Dijk tijdens de Olympische tijdrit in Londen – foto: Sum_of_Marc
In Florence is Ellen van Dijk vandaag wereldkampioen tijdrijden geworden. Voor de ruim 22 kilometer van de tijdrit had de 26-jarige inwoonster van Amsterdam 27.48 minuten nodig. Nummer twee, de Nieuw-Zeelandse Linda Villumsen, deed er 24 seconden langer over. Het brons was voor Carmen Small uit de Verenigde Staten met een achterstand van 28 tellen.

Zondag lukte het Van Dijk met haar ploeg Specialized-lululemon ook al om wereldkampioen ploegentijdrit te worden. Dit betekende een prolongatie van de titel voor de Amerikaanse ploeg. Ook vorig jaar, toen het WK in Zuid-Limburg werd verreden, wisten ze de ploegentijdrit te winnen.

De gouden medaille van Van Dijk is de eerste voor Nederland in het tijdrijden voor vrouwen sinds 1999. Toen veroverde Leontien van Moorsel de regenboogtrui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *