Retro-shirt WK 1974

shirt oranje wk 1974Houd de herinnering aan het Nederlandse totaalvoetbal van het WK van 1974 levend met het shirt van het Oranje van 1974.

Het WK-toernooi van 1974 zou de geschiedenis ingaan als het toernooi waarop het Nederlandse totaalvoetbal van Rinus Michels hoogtij vierde. Helaas heeft dit ons niet de wereldbeker opgeleverd. West-Duitsland ging er met de hoofdprijs vandoor. In de finale versloeg het Oranje met 2-1.

In het totaalvoetbal wisselenden de spelers voortdurend van positie. Verdedigers doken ineens op in de aanval en aanvallers waren ook aan het verdedigen. Dit concept bracht Oranje voor het eerst in zijn historie in een finale van een groot toernooi. Johan Cruijff was de grote ster van het team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *