oranje Holland shirt

Oranjekoorts loopt een beetje op

Twee jaar geleden hadden we als Nederlanders er het volste vertrouwen in dat we Europees kampioen zouden worden. Nu komt de Oranjekoorts veel langzamer op gang en is het vertrouwen in Oranje fors lager.

Vertrouwen in Oranje laag
Uit onderzoek onder het EenVandaag Opiniepanel blijkt dat zeven procent van de Nederlanders denkt dat Nederland wereldkampioen wordt. Over onze kansen om de poulefase te overleven heerst meer optimisme: 64 procent denk dat dit lukt. Slechts een schamele 33 procent heeft vertrouwen in het Nederlands Elftal. Vlak voor het EK van 2012 lag dat op 60 procent, bij het WK 2010 op 71 procent.

Poulefase moet Oranje kunnen overleven
Over onze kansen om de poulefase goed door te komen hoeven we niet negatief te zijn. In de kwalificatiewedstrijden heeft het Nederlands elftal zeer goed gepresteerd. We hebben zelfs meer punten gepakt dan de regerend wereldkampioen Spanje. En daarbij komt dat we volgens de meeste prognoses en deskundigen de poule des doods zonder kleerscheuren zullen overleven. Daarna wacht ons hoogstwaarschijnlijk wel een wedstrijd tegen Braziliƫ, maar dat zien we dan wel weer.

Oplopende Oranjekoorts
Nu het WK dichterbij komt verschijnen her en der in Nederland de Oranjeversieringen. Hele straten kleuren toch weer oranje. Zeker nu het vertrouwen in Oranje zo laag is kunnen onze jongens deze steun goed gebruiken. Allerlei Oranje artikelen zullen helpen om de spelers aan te moedigen en de Oranjekoorts verder op te voeren.

In het oranje Nederland aanmoedigen
Natuurlijk ga je het Nederlands elftal in stijl (lees: in oranje) na de overwinning schreeuwen. Doe dat met een oranje pruik, een oranje zonnebril en een oranje shirt. En zelf trap je een balletje met de oranje Nike WK voetbal.

een oranje pruik

een oranje zonnebril

oranje shirt Holland

oranje Nike voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *