Kaartverkoop WK valt tegen

Er zijn tot nu toe in Nederland fors minder kaartjes voor het WK voetbal verkocht dan de verwachting was. Volgens de KNVB zijn er nog maar 7500 van de 22000 tickets die beschikbaar zijn voor de Nederlandse supporters verkocht.

Dat er zo weinig belangstelling is voor de kaartjes voor het toernooi in Zuid-Afrika wordt aan een aantal zaken toegeschreven. De prijzen van de tickets zijn hoog, net als die van de vliegtickets en hotels. Daarnaast speelt de veiligheid een rol en het feit dat het Nederlands elftal de drie groepswedstrijden in drie steden speelt. Deze steden, Johannesburg, Durban en Kaapstad, liggen op grote afstand van elkaar.

Tot 7 april heeft de KNVB nog om de kaartjes te verkopen aan leden van de Supportersclub Oranje. Alleen leden van deze club mogen kaartjes kopen. Tickets die na 7 april nog over zijn worden teruggegeven aan de Fifa die ze dan in de vrije verkoop doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *