shirt WK 2014

Shirt WK 2014 gelanceerd

Vandaag is het nieuwe thuisshirt van Oranje gepresenteerd. Het shirt van Nike met een klassieke look zal door de spelers van het Nederlands elftal gedragen worden tijdens het WK komende zomer in Braziliƫ. Het shirt is simpel zonder allerlei versieringen en patroontjes.

Het embleem is helemaal retro. Omdat de KNVB 125 jaar bestaat wordt teruggegrepen naar het oude embleem van de voetbalbond met de hele leeuw. Die stond ook op de shirts van Oranje in de jaren zeventig. Oranje heeft toen tijdens twee WK’s de finale bereikt. De laatste jaren was alleen de kop van de leeuw te zien op de shirts.

Een andere verandering is de kleur van de broek. Die is nu wit in plaats van zwart. De sokken zijn oranje. Nog een retro-element in het tenue is het lettertype van de namen en rugnummers. Grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel heeft een lettertype ontworpen die lijkt op een lettertype dat hij ontworpen heeft in 1967.

Komende woensdag speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. Alhoewel dit voor Oranje een uitwedstrijd is wordt hier toch voor het eerst het nieuwe thuistenue gedragen.

shirt WK 2014

badge met leeuw shirt WK 2014

thuistenue WK 2014

Sneijder in shirt WK 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *