Goud op 3000 meter voor Ireen Wüst

Opnieuw een gouden medaille voor Nederland op de Olympische Winterspelen. Ireen Wüst reed met 4.00,34 op de 3000 meter de beste tijd. Op machtige wijze wist ze haar grootste concurrent Martina Sábliková met ruim anderhalve seconde achter zich te laten.

Wüst kwam als laatste van de favorieten aan de beurt voor haar race. Hierdoor wist ze dat ze sneller zou moeten rijden dan Sábliková die het baanrecord van Wüst van de borden reed. Het lukte Wüst echter om op indrukwekkende wijze boven zichzelf uit te stijgen.

De verrassing op de drie kilometer was het presteren van de Russin Olga Graf. Ze reed haar snelste 3000 meter ooit. Hiermee wist ze beslag te leggen op het brons. Daardoor bleef Claudia Pechstein buiten het podium.

Er deden nog twee andere Nederlandse vrouwen mee aan de drie kilometer. Anouk van der Weijden werd mooi vijfde. De 27-jarige ‘schaatsende juf’ reed een goede race maar kwam tekort voor het podium. De nog maar 19-jarige Antoinette de Jong reed ook prima en zag zich terug op de achtste plek.

Voor Wüst is het alweer de derde gouden medaille op de Olympische Spelen. In 2006 won ze als 19-jarige ook al houd op de drie kilometer. En in 2010 in Vancouver was er goud op de 1500 meter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *