Oranje op WK in groep met Spanje, Chili en Australië

In de groepsfase van het WK van volgend jaar moet het Nederlands elftal in groep B spelen tegen Spanje, Chili en Australië. Twee van de vier landen in de groep kunnen verder in het toernooi. De eerste in groep B moet dan tegen nummer twee van groep A en de tweede tegen de eerste van groep A. In deze groep zitten naast gastland Brazilië, Kroatië, Mexico en Kameroen.

Uit de loting in Costa do Sauipe vrijdag kwam verder dat Oranje de groepswedstrijden speelt in Salvador, Porto Alegre en Sao Paolo. Voor Oranje begint het toernooi op de tweede dag van het WK. Op vrijdag 13 juni 2014 om 21:00 uur Nederlandse tijd begint in Salvador de wedstrijd tegen titelverdediger Spanje. In de finale van het WK van 2010 verloor Nederland na verlenging van de Spanjaarden.

De volgende pot voor het Oranje van bondscoach Louis van Gaal is tegen Australië. Woensdag 18 juni om 18:00 uur is de aftrap in het stadion van Porto Alegre. De laatste groepswedstrijd speelt het Nederlands elftal in Sao Paolo tegen Chili op maandag 23 juni 2014. Weer is de aftap om 18:00 uur Nederlandse tijd.

Speelschema Oranje
Het speelschema van het Nederlands elftal in de groepsfase (de tijden zijn Nederlandse tijden):
vrijdag 13 juni 2014 21:00 uur
Salvador
Spanje – Nederland

woensdag 18 juni 2014 18:00 uur
Porto Alegre
Australië – Nederland

maandag 23 juni 2013 18:00 uur
Sao Paolo
Nederland – Chili

Alle groepen
De complete goepsindeling van het WK:
Groep A: Brazilië, Kameroen, Mexico en Kroatië
Groep B: Spanje, Chili, Australië en Nederland
Groep C: Colombia, Ivoorkust, Japan en Griekenland
Groep D: Uruguay, Italië, Costa Rica en Engeland
Groep E: Zwitserland, Ecuador, Honduras en Frankrijk
Groep F: Argentinië, Nigeria, Iran en Bosnië
Groep G: Duitsland, Ghana, Verenigde Staten en Portugal
Groep H: België, Algerije, Zuid-Korea en Rusland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *