Dafne Schippers WK 2013

Brons voor Schippers op zevenkamp

Dafne Schippers WK 2013
Dafne Schippers op het podium – foto: Erik van Leeuwen (bron: Wikipedia)
Een onverwachte prestatie op het WK atletiek in Moskou: de zevenkamper Dafne Schippers heeft de bronzen medaille in de wacht weten te slepen. De 21-jarige Utrechtse wist het brons te winnen met een Nederlands record van 6477 punten. Na zes onderdelen stond ze al derde en ze wist op de afsluitende 800 meter verrassend haar plaats vast te houden.

Op de 800 meter oversteeg Schippers zichzelf met een persoonlijke toptijd van 2.08,62. Dit was vele seconden sneller dan dat ze ooit gelopen had. Na de eerste dag van de zevenkamp met vier onderdelen afgewerkt stond Schippers tweede. Door een pijnlijke knie waren haar verwachtingen voor de komende dag echter niet hoog.

Op de tweede dag ging het verspringen naar behoren met 6,35 meter en het speerwerpen ging voor haar doen goed met 41,47 meter. Op de afsluitende 800 meter moest Schippers vooral letten op de Duitse Claudia Rath. Op haar mocht ze een kleine 3,5 seconde verliezen. Even leek het mis te gaan, maar op het laatste rechte stuk kwam Schippers ijzersterk terug. Ze wist het verlies voldoende te beperken om het brons veilig te stellen. Hiervoor moest ze wel zo diep gaan dat ze minutenlang uitgeput op de baan bleef liggen en met moeite de ereronde kon lopen.

Schippers zorgt voor de eerste Nederlandse medaille op het WK in Moskou. Dit terwijl de Ateliekunie op geen enkele medaille had gerekend. Schippers is ook de eerste Nederlandse vrouw die een medaille op een outdoor WK atletiek wint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *