Brazilië gaat oranje kleuren

Met de ruime 4-0 overwinning op Roemenië moet het wel heel raar gaan wil het Nederlands elftal zich niet plaatsen voor het WK volgend jaar in Brazilië. De oranjesupporters kunnen zich opmaken voor een voetbalavontuur in Rio de Janeiro nu het bijna zeker is dat Oranje zich plaats voor het toernooi.

Oranje won in de Amsterdam Arena eenvoudig van de Roemenen. In de 12de minuut veroverde Jeremain Lens de bal en die vond Robin van Persie. Met rechts wist van Persie de bal achter doelman Costel Pantilimon te krijgen. Oranje ging rusten met de 1-0 voorsprong nadat de Roemenen vlak voor rust nog een aantal malen gevaarlijk opdoken voor de goal van Kenneth Vermeer.

Na rust leek het spelbeeld veel op dat van voor de rust: Oranje domineerde en de Roemenen gokten op de counter. Na een klein uur spelen was het tijd voor de tweede treffer van Van Persie. Hij kopte een voorzet van Arjen Robben op fraaie wijze binnen.

Na een door Van Persie benutte strafschop zette Lens in de 90ste minuut de puntjes op de i. Lens trof doel in nadat de doelman een schot van invaller Adam Maher half stopte.

Na de overwinning op de Roemenen en de 3-0 overwinning afgelopen vrijdag op Estland staat Oranje ruim aan kop in groep. De voorprong op Roemenië bedraagt acht punten. De Hongaren staan inmiddels op de tweede plaats in de groep met een achterstand van zeven punten op Nederland.

Oranje kan de kwalificatie voor het WK 2014 definitief maken in september van dit jaar. Dan staan er kort na elkaar weer twee wedstrijden op het programma. Op 6 september is er de uitwedstrijd tegen Estland en op 10 september de uitwedstrijd tegen Andorra.