Nieuw uitshirt voor Oranje

uittenue oranje
presentatie uittenue Oranje – twitter.com/nbekkers
Vandaag is het nieuwe uitshirt van het Nederlands elftal gepresenteerd. In de voorhal van het Rijksmuseum werd het shirt in aanwezigheid van bondscoach Louis van Gaal en drie spelers van Oranje onthuld.

Het nieuwe uittenue van fabrikant Nike heeft als hoofdkleur wit. Het shirt heeft twee vlakken in de kleuren rood en blauw zodat de Nederlandse vlag in het shirt te zien is. De broek en de sokken zijn helemaal wit. Het witte shirt vervangt het zwarte uitshirt waarin het Nederlands elftal zo teleurstelde tijdens het afgelopen EK.

Tijdens de presentatie werd het tenue geshowd door de internationals Kevin Strootman (PSV), Adam Maher (AZ) en Ricardo van Rhijn (Ajax). Van Gaal gaf aan dat hij blij is dat zijn team in het nieuwe tenue gaat spelen. “Een mooi en strak tenue waar we trots op mogen zijn”, aldus de bondscoach.

Overmorgen speelt Oranje al in het nieuwe shirt. In de Amsterdam Arena staat dan de oefenwedstrijd tegen Italiƫ op het programma.

Het nieuwe shirt, het broekje en de sokken zijn te bestellen bij voetbalshop.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *