Zuinige zege Oranje op Andorra

In de kwalificatiereeks voor het WK 2014 heeft Oranje een magere zege op het nietige Andorra geboekt. Een zuinige 3-0 overwinning was het resultaat in de bijna volle Kuip. Met twee treffers in het eerste kwartier van de wedstrijd leek het er even op dat er een monsterscore in het verschiet lag. Oranje nam echter gas terug en zo werd het slechts 3-0.

Rafael van der Vaart opende in de zevende minuut de score. Vervolgens verlengde Klaas-Jan Huntelaar na 15 minuten een afgemeten voorzet van Jeremain Lens succesvol met zijn hoofd en wist hiermee 2-0 op het scorebord te zetten.

Nederland zette echter niet door en veel slordigheidsfoutjes kenmerkten het spel van Oranje. Kort na rust wist debutant Ruben Schaken nog 3-0 te scoren met een knappe intikker.

Komende dinsdag staat Oranje een veel moeilijkere klus te wachten tegen Roemeniƫ. De Roemenen wisten vandaag knap met 0-1 te winnen van Turkije. Met deze overwinning hebben ze, net als Nederland, in de kwalificatie drie wedstrijden gespeeld zonder puntverlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *