Oranje doet goede zaken met winst op Roemenië

Met een 1-4 overwinning op Roemenië heeft Oranje nu al een belangrijke stap gezet op de weg naar kwalificatie voor het WK 2014 in Brazilië. Roemenië en Nederland haalden tot deze wedstrijd beiden negen punten uit drie kwalificatiewedstrijden. Met de overwinning komt Oranje op kop in groep D.

In Boekarest wist Oranje al naar negen minuten doel te treffen. Jeremain Lens kopte van buiten het strafschopsgebied via de onderkant van de lat raak. Verdediger Bruno Martins Indi bracht nog binnen het half uur de score op 0-2 in het voordeel van Nederland. De spanning werd vijf minuten voor rust weer in de wedstrijd gebracht door de Roemenen. Ciprian Marica schoot de bal hard en laag achter Stekelenburg.

Na deze treffer waren de Roemenen uit op de gelijkmaker. Dit lukte niet. In de blessuretijd van de eerste helft werd Luciano Narsingh neergetrokken door Gabriel Tamas. Een strafschop voor Oranje was het resultaat. De bal werd door Rafael van der Vaart beheerst in het doel geschoten.

Na rust waren de kansen schaarser. De Roemenen probeerden wel aan te dringen maar Nederland wist betrekkelijk eenvoudig te controleren. Vier minuten voor tijd was het dan Robin van Persie die het duel definitief beslechte. Luciano Narsingh gaf de bal voor en Van Persie bracht de eindstand op het scorebord: 1-4.

Na de wedstrijdreeks van afgelopen vrijdag en vandaag gaat Nederland met twaalf punten aan kop in groep D. Roemenië en Hongarije, dat met 3-1 won van Turkije, delen met negen punten de tweede plaats in de groep. Estland wist met 1-0 te winnen van het nog puntloze Andorra. Ze komen zo in punten gelijk met de Turken. Beiden hebben ze drie punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *