Nederlanders hebben geloof in overwinning Oranje op EK

Het optimisme over de prestaties van het Nederlands elftal tijdens het EK is groot onder de Nederlanders. Uit onderzoek van Markteffect blijkt dat maar liefst 46 procent denkt dat Oranje er met de Europese titel vandoor gaat.

Duitsland is de favoriet van 23 procent van de Nederlanders en 14 procent denkt dat wereldkampioen Spanje zich straks ook Europees kampioen mag noemen. Vrouwen zijn positiever over de kans op een overwinning van Oranje dan mannen. Van de vrouwelijke fans denkt 49 procent dan Nederland kampioen wordt en van de mannen 41 procent.

Er is in het onderzoek ook gevraagd of er gekeken zal worden naar het EK. Van de Nederlanders zal 83 procent één of meer EK-wedstrijden op televisie gaan bekijken. De meeste kijkers (57 procent) beperken zich hierbij tot het alleen kijken naar wedstrijden van Oranje.

Net niet de helft van de Nederlanders (48 procent) wil zijn steun aan Oranje kenbaar maken door oranjeartikelen te kopen. Voor de versieringen, shirts en andere oranjespulletjes wordt gemiddeld zo tussen de 1 en 10 euro uitgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *