Shirt EK 88

shirt EK 88Nog drie weken en dan begint het EK 2012 voor Oranje met de wedstrijd tegen Denemarken. Wil je het Nederlands elftal in stijl aanmoedigen dan doe je dat met het shirt van het EK van ’88. Het tot nu toe enige EK waarna Oranje zich kampioen van Europa mocht noemen.

Na een moeizame groepsfase met een verloren wedstrijd tegen de Sovjet-Unie werd gastland West-Duitsland met 2-1 verslagen. Na de groepsfase kende het toernooi alleen maar een halve finale en een finale waardoor Nederland na de overwinning op de Duitsers al in de finale stond. Hier trof Oranje weer de Sovjet-Unie. Dit keer waren de Nederlanders wel te sterk voor de Sovjet-Unie. Ruud Gullit en Marco van Basten wisten de bal in het Sovjet-doel te werken.

Naast het shirt EK 88 zijn er ook andere shirts, polo’s en jacks te koop die het succes van het EK van ’88 terughalen. Zo hebben zowel Nike als Copa een t-shirt uitgebracht met als tekst “Remember 88”. Verder is er een polo “Holland 88” en een jack “Holland EK 88” te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *