Thuistenue EK 2012 helemaal oranje

thuistenue ek 2012 oranjeVandaag is dan het thuistenue van het Nederlands elftal voor het EK van 2012 gepresenteerd. Voor de kenners was het uiterlijk van het Nike-shirt geen verrassing omdat al eerder het ontwerp van het nieuwe shirt was uitgelekt.

Niet alleen het shirt is oranje maar ook de broek. Het shirt is lichtoranje met twee donkere vlakken erop. Er is toch ook nog een beetje zwart verwerkt in het shirt: onder aan de mouwen en het shirt is een zwart randje te zien. Wil je meer weten over hoe het shirt en de broek er uit zien kijk dan op de Facebook-pagina van Nike.

Tijdens het EK zal Oranje in de groepsduels tegen Denemarken (9 juni) en Duitsland (13 juni) in het nieuwe thuistenue spelen. In de groepswedstrijd tegen Portugal (17 juni) treden de oranjespelers in het veld in het zwarte uittenue. Eerder zijn de tenues nog te bewonderen in de oefenduels. Op 22 mei speelt het Nederlands Elftal een oefenwedstrijd tegen Bayern M√ľnchen. Daarna volgen oefenwedstrijden tegen Bulgarije (26 mei), Slowakije (30 mei) en Noord-Ierland (2 juni).

Wil je zelf het thuisshirt of het hele thuistenue kopen dan kan dat vanaf 17 april. Doe dat bijvoorbeeld bij voetbalshop.nl of subside.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *