Uitshirt EK 2012 gepresenteerd

uittenue oranje ek 2012Vanavond is in Amsterdam het nieuwe shirt voor de uitwedstrijden van het Nederlands elftal gepresenteerd. Tijdens een speciaal event in de Bijenkorf werd het volledig zwart tenue voor het eerst geshowd. Het shirt van Nike is zwart met een oranje baan over de rechterschouder.

Woensdag voor het eerst
Het Nederlands elftal speelt woensdag tijdens de oefenwedstrijd op Wembley tegen Engeland voor het eerst in het zwart. Verder zal het tenue tijdens het EK in ieder geval in de groepswedstrijd tegen Portugal op 17 juni worden gedragen door de mannen van Oranje.

Zwart met toch nog iets oranje
Over de keuze voor een zwart tenue zegt de KNVB: “Zwart wordt gezien als een sterke kleur die autoriteit, overheersing en kracht symboliseert. Daarom past de kleur bij de ambities en uitstraling van het Nederlands elftal”. Overigens is er nog wel wat oranje te bekennen in het uitshirt. Op de borst is een oranje baan met het logo van Nike erop, de binnenkant van de mouwen is oranje en in de kraag van het shirt staat in oranje letters de tekst ‘Nieuwe Meesters’.

Thuistenue later
Hoewel het thuisshirt al uitgelekt is moet de officiƫle presentatie van het thuistenue nog plaatsvinden op 17 april. Volgens Nike is het shirt van Oranje in het buitenland bijna even populair als in Nederland. Het kledingmerk wil geen verkoopcijfers bekendmaken.

Uitshirt kopen
Vanaf 29 februari is het uitshirt en de rest van het uittenue te koop in de winkel en natuurlijk via internet. Koop je shirt bijvoorbeeld bij voetbalshop.nl of subsidesports.nl.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *