Shirt EK 1988 lelijkste van afgelopen 30 jaar

Het shirt dat Oranje droeg tijdens het EK van 1988 is uitgeroepen tot het lelijkste shirt van de afgelopen 30 jaar. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van ELF Voetbal hield het blad een enquete onder voetbalprominenten uit de afgelopen 30 jaar. Op de vraag over het lelijkste shirt kwam het shirt van het EK 88.

Van de prominenten Dennis Bergkamp, Johan Derksen, Ruud Gullit, Willem van Hanegem, Kees Jansma, Bert van Marwijk, Joop Munsterman, Marc Overmars, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Rob de Wit koos een flinke meerderheid het vaaloranje, geblokte shirt van het legendarische EK 88. Gullit over het shirt: “Bij de Amsterdamse jeugd voetbalde ik altijd in heel strakke oude troep. Het was zo vaal, dat het er niet meer uitzag. Datzelfde idee had ik bij het Oranje-shirt dat we op het EK droegen.”


3 comments

  1. Dus hoe lelijker het shirt hoe beter de prestaties.

    Volgende EK een nog lelijker shirt dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *