EK atletiek 2016 in Amsterdam

In 2016 mag Nederland voor het eerst in de geschiedenis het EK atletiek in de buitenlucht organiseren. Amsterdam is in 2016 de stad waar de atleten de competitie aangaan voor de titel van kampioen van Europa.

Het EK wordt gehouden in het Olympisch Stadion. Behalve uiteraard de marathon die door de stad Amsterdam gelopen zal worden. Het Olympisch Stadion zal met 7.000 tijdelijke zitplaatsen worden uitgebreid tot een capaciteit van 30.000. In de bochten worden extra tribunes geplaatst zoals dat vroeger ook bij voetbalwedstrijden gebeurde.

Nederland was al wel eens het gastland voor het EK-indoor atletiek, maar nog nooit voor het EK in de buitenlucht. In 1973 werd het indoorkampioenschap in Rotterdam gehouden en in 1989 in Den Haag.

De verwachting is dat er zo’n 1.500 atleten meedoen aan het toernooi. Het evenement duurt vijf dagen en wordt enige weken voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gehouden.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg toonde zich verguld met het binnenhalen van het EK. “Fantastisch dat we dit evenement hebben binnengehaald. Dit betekent een belangrijke impuls voor top-en breedtesport in Amsterdam. Hiermee hebben we met het WK roeien in 2014 een tweetal mooie en grote topsportevenementen in de stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *