Goud voor honkballers op WK

De Nederlandse honkbalspelers hebben op het WK in Panama de finale weten te winnen van Cuba. Met de gouden medaille zetten de Nederlanders een sensationele prestatie neer. Ze wisten voor de tweede keer in twee dagen van 25-voudig wereldkampioen Cuba te winnen.

Door urenlange regen in Panama-Stad werd het begin van de finalwedstrijd tot drie keer toe uitgesteld. Uiteindelijk klonk vier uur later dan de bedoeling was het bekende “let’s play ball”. Wat volgde was een zenuwslopende finale die met 2-1 door Oranje gewonnen werd.

Nederland kwam op een 1-0 achterstand nadat de eerste drie inningen zonder score verliepen. Alle punten werden in het vierde bedrijf op het scorebord gezet. Na de 1-0 sloeg Oranje direct terug en zag twee man over de thuisplaat komen.

Het was voor de Cubanen de 29-ste WK-finale. Hiervan verloren ze er slechts vier. De beste klassering voor Nederland was twee maal een vierde plaats. Dit was in 2005 en 2007. Het is voor het eerst sinds 1938 dat een Europees land de beste van de wereld in honkbal is. In 1938 won Engeland van de Verenigde Staten op het eerste WK waar alleen deze twee landen aan mee deden.

Verder op internet
* artikel “Historisch goud voor Oranje” op de site van de honkbalbond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *