Weer zilver voor Vos op WK

Net als vorig jaar en de drie jaren daarvoor is Marianne Vos tweede geworden in de wegkoers van het WK. De Italiaanse Giorgia Bronzini was haar in de sprint te snel af.

De koers was met een peloton dat bij elkaar bleef lang saai. In de slotfase was er dan toch een ontsnapping die een langer leven beschoren was. Voormalig schaatstopper Clara Hughes ging er met zo’n 35 kilometer te gaan alleen vandoor. De Nederlandse ploeg zorgde ervoor dat de Canadese op drie kilometer van de finish weer ingelopen werd.

Daarna bleef het peloton bijeen en gingen er vier Nederlandse dames als eerste door de laatste bocht. In de sprint die daarop volgde raakte Vos een beetje ingesloten. Door de snelheid die ze zo verloor kon ze op de finishlijn niet over de Italiaanse heenkomen.

Vos liet toen ze als tweede over de finish reed haar teleurstelling duidelijk zien. Vooraf was ze de grote favoriet. Vos wist in het afgelopen wielerseizoen een kleine veertig overwinningen te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *