Brons voor Kromowidjojo

Ranomi Kromowidjojo heeft een bronzen medaille gehaald op het koninginnenummer van het WK in Shanghai. Op de 100 meter vrije slag wist ze met een tijd van 53,66 te eindigen achter de verrassende Deense Jeanette Ottensen en de Wit-Russische Aliaksandra Herasimenia.

Deze twee zwemsters haalden beiden een gouden medaille omdat hun tijd (53,45) exact gelijk was. Kromowidjojo keerde als zevende maar wist in de tweede 50 meter op te rukken. Even leek het er zelfs op dat ze ging winnen. De Deense en de Wit-Russische zwemsters wisten haar echter nog te passeren. Deze twee zwemsters werden vooraf niet tot de favorieten gerekend.

Kromowidjojo hierover: “Ik had deze meiden niet verwacht als winnaars, maar ik ben wel de favorieten voorgebleven. Ik heb de meiden verslagen die ik wilde verslaan, die andere twee komen volgend jaar wel.”

Femke Heemskerk eindigde met 53,72 op de gedeelde vierde plaats. Ze was daar na afloop van de race zeer teleurgesteld over. “Ik zit er zó dichtbij, maar het lukt me gewoon niet. En daar baal ik heel erg van.”

De 100 meter vrije slag:

Reactie Kromowidjojo na afloop:

Reactie Heemskerk na afloop:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *