Ireen Wüst wereldkampioen allround

Ireen Wüst heeft zondag voor de tweede keer in haar schaatsloopbaan het WK allround weten te winnen. Op de laatste te verrijden afstand, de race over vijf kilometer, wist Wüst een tijd van 6.55,85 op de klokken te zetten. Dit bleek voldoende voor het goud.

De 24-jarige rijdster van TVM had voor de vijf kilometer de opdracht meegekregen om de Tsjechische Martina Sablikova maximaal zo’n 15 seconden uit te laten lopen. Door een eerder op de dag door Wüst prima gereden 1500 meter moest de Tsjechische op de vijf kilometer 15,56 goed maken om het goud op te eisen. In de vijf kilometerrace ging Sablikova echter op curieuze wijze onderuit. Overigens leek het voor de val er niet op dat Sablikova voldoende tijd goed ging maken op Wüst.

In de afgelopen drie jaar moest Wüst het op de WK’s allround doen met zilver en brons. Wüst hierover: “Dat was ook mooi. Maar eerlijk is eerlijk: alleen titels tellen. Vorig jaar bewees ik met mijn gouden medaille op de Olympische Spelen weer terug te zijn. Nu tel ik in het allrounden ook weer helemaal mee. Het is prachtig dat alles nu samenvalt.”

Video samenvatting 5000 meter:

Video samenvatting 1500 meter:

Video samenvatting 3000 meter:

Video samenvatting 500 meter:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *