WK’s en EK’s in Nederland

Een overzicht van de WK’s en EK’s die in 2011 in Nederland plaatsvinden. Het zal je niet verbazen dat er een aantal schaatskampioenschappen in Nederland worden gehouden. Afgelopen weekend was in Heerenveen al het EK shorttrack en op 22 en 23 januari wordt in Thialf het WK sprint verreden.

WK wielrennen op de baan
Van 23 tot en met 27 maart wordt in Apeldoorn het WK baanwielrennen gehouden. Dit zal vast een topevenement worden met een aantal onderdelen waarop Nederlanders kansen hebben. Het is voor het eerst in lange tijd dat het WK in Nederland wordt georganiseerd. De laatste maal was in 1979 op een open wielerbaan in het Olympisch Stadion.

Tafeltennis en dammen in mei
In mei zijn er twee wereldkampioenschappen in Nederland. Rotterdam is de gaststad van het WK tafeltennis. Van 8 tot en met 15 mei wordt er op hoog niveau getafeltennist in Sportpaleis Ahoy. De liefhebbers van de denksport kunnen voor het WK dammen terecht in Emmeloord en Urk. Van 17 tot en met 28 mei is het toernooi.

EK dressuur
Van 17 tot en met 21 augustus wordt in Rotterdamse Kralingse Bos het EK dressuur gehouden. Een tak van de paardensport waarin Nederlandse ruiters al jarenlang succes boeken.

Vrouwenboksen
In Rotterdam wordt ook het EK boksen voor vrouwen georganiseerd. Van 17 tot en met 22 oktober wordt er door de dames gestreden om de Europese titel.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *