Vos weer wereldkampioen veldrijden

marianne vos wereldkampioen veldrijden 2011Het is Marianne Vos in Sankt Wendel gelukt om voor de vierde maal wereldkampioen veldrijden te worden. Lange tijd reed Vos samen met de Amerikaanse Katherine Compton en de Tsjechische Katerina Nash. In de laatste rond wist Vos zich te ontdoen van haar concurrentes en reed solo naar de finishlijn.

Het leek een eenvoudige race voor Vos. Eén maal aanzetten in de laatste ronde was voldoende om de twee medevluchters te lossen. Volgens Vos was het toch niet zo gemakkelijk: “Ik wist dat het zwaar zou worden en het kostte me vooral in het begin veel moeite. In de laatste ronde wilde ik aan kop rijden.” Het wegrijden ging min of meer per ongeluk: “Ik wilde daar vooral gewoon op kop rijden. Ik dacht dat ze nog wel in mijn wiel zaten, maar opeens was er een gaatje.”

Voor de nog maar 23-jarige Vos is het al de vierde wereldtitel in het veldrijden. Ook in 2006, 2009 en 2010 was ze de sterkste van de wereld in de cyclocross. Vos is gezegend met veel wielertalent: ze is ook wereldkampioen op de weg en op de baan geweest. Bovendien heeft ze al een gouden olympische plak op zak voor de puntenkoers op de baan.


2 comments

  1. Pingback: Sportkalender 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *