Goud voor Nederland op 4×100 meter

De vier Nederlandse zwemsters Femke Heemskerk, Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Hinkelien Schreuder zijn vanmiddag wereldkampioen op de 4×100 meter vrije slag geworden. Met een eindtijd in de finale van 3.28,54 bleven ze de VS (3.29,34) en China (3.29,81) ruim voor.

Heemskerk opende voor Nederland in een tijd van 52,33. Ze tikte hiermee als derde aan. Vervolgens maakte Dekker met een splittijd van 52,47 al wat tijd goed. Daarna was het de beurt aan Schreuder. Zij zorgde met een prima tijd van 52,32 er voor dat Kromowidjojo als eerste vierde zwemster het water in kon. Kromowidjojo sloeg met groot gemak aanvallen van de Amerikanen en Chinezen af. Ze zwom over haar 100 meter 51,42 terwijl de concurrentes er 51,46 (Dana Vollmer, VS) en 52,00 (Li Zhesi, China) over deden.

De Nederlandse dames waren vooraf favoriet voor het goud. Velen gingen er vanuit dat ze de wereldtitel van twee jaar geleden zouden prolongeren. “Iedereen verwacht dat we hier het goud pakken. Dat we het dan vervolgens weer doen, is toch bijzonder”, zei Heemskerk hierover.

Reacties van de zwemsters op hun mooie overwinning.


One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *