Oranje wint met voetbalshow van Zweden

Met gemak heeft het Nederlands elftal ook de vierde kwalificatiewedstrijd voor het EK 2012 gewonnen. Oranje was met 4-1 te sterk voor de Zweden. De Nederlanders maakten er met speels gemak en af en toe oogstrelend spel een ware voetbalshow van.

Vooral na de rust werd de ene na de andere schitterende aanval door Oranje opgezet. Huntelaar, Sneijder, Van der Vaart en Afellay speelden hierbij een hoofdrol. Met rust was de stand 2-0. In de vierde minuut was het al Huntelaar die scoorde en in de 36e minuut was het raak voor Afellay.

Afellay was ook betrokken bij het derde doelpunt. Met enkele prachtige schaarbewegingen van Afellay was de basis gelegd voor een goal van Huntelaar. Een paar minuten later scoorde Afellay zelf de 4-0. Het laatste halfuur liet Oranje de teugels wat vieren en mochten de Zweden nog een tegengoal maken. Andreas Grandqvist trof in de 69e minuut het Nederlandse doel.

Met deze vierde overwinning is Nederland uiteraard koploper in groep E. Met twaalf punten uit vier duels is Oranje aardig op weg naar de Europese eindronde van 2012 in Polen en Oekraïne. Over iets meer dan vijf maanden is de volgende kwalificatiewedstrijd. Op 25 maart speelt Nederland uit tegen Hongarije.