Oranje niet populair

Na het WK lijkt er sprake van enige voetbalmoeheid. Dinsdag zal Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Finland spelen in een halfvolle Kuip. Een dag voor de wedstrijd heeft de KNVB nog maar 23.000 kaarten verkocht. Het stadion biedt plaats aan 49.000 toeschouwers.

“Jammer, maar ik kan er niks aan veranderen”, verklaarde de bondscoach Bert van Marwijk. Hij hoopt nog wel dat het aantal supporters op zal lopen. “Ik heb het liefst dat het stadion vol zit.” Misschien speelt bij de geringe belangstelling een rol dat de wedstrijd op een dinsdag wordt gespeeld. “Dinsdag is een nieuwe dag om te voetballen, misschien heeft het daarmee te maken”, zei Van Marwijk. De kwalificatiewedstrijden voor het EK worden sinds dit seizoen gespeeld op dinsdag en vrijdag.

2 comments

  1. De Kuip was inderdaad voor de helft leeg. Ik zat tussen allemaal nieuwe klanten van de Nederlandse Energie maatschappij die ook nog eens gratis kaarten hadden. Kaartverkoop was dus dramatisch.
    Voor Nederland vs Zweden hebben zij dezelfde actie. Wellicht komt de ArenA hierdoor wel vol.

    De feer zat er ondanks het lege stadion toch wel goed in.

  2. Ik blijf het nederlands elftal steunen, 2e worden is ook een mooie overwinning. Bovendien van een blinde scheids is het altijd moeilijk winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *