We mogen gaan denken aan de finale

Nederland kan door de historische zege op Brazilië gaan geloven in de wereldtitel. Door de 2-1 overwinning in de knotsgekke wedstrijd lijkt alles, en dus ook het binnenhalen van de eindoverwinning in dit WK, mogelijk.

Dinsdag om 20:30 uur gaat het Afrikaans avontuur voor Oranje verder met de halve finale tegen Uruguay. Wint Nederland deze wedstrijd dan zal het de finale spelen tegen de winnaar van de andere halve finale: Duitsland of Spanje.

Wesley Sneijder besliste de wedstrijd tegen de Brazilianen. In de eerste helft was het spel van Oranje niet best. Nederland kwam op achterstand in de tiende minuut door een treffer van Robinho. Brazilië leek de voorsprong te kunnen uitbreiden. Juan schoot maar net over, Stekelenburg redde knap een schot van Kaka en vlak voor rust schoot Maicon in het zijnet.

Na rust was alles anders. Met een toevalstreffer van Wesley Sneijder maakte Nederland gelijk. Ook het volgende doelpunt werd door Sneijder gemaakt. Arjen Robben nam de hoekschop, Dirk Kuijt verlengde met een kopbal en Sneijder scoorde ook weer met een kopbal. De Brazilianen leken totaal van slag. Ze kwamen ook nog eens met tien man op het veld te staan door natrappen van Felipe Melo.

Brazilië kwam de tegenslagen niet meer te boven en de Nederlanders konden een historische overwinning gaan vieren.