Tienkamper Sintnicolaas wint zilver op EK

Eelco Sintnicolaas heeft op het EK atletiek in Barcelona een bijzondere prestatie verricht door als eerste Nederlandse meerkamper een medaille te behalen op een internationaal kampioenschap. Nog nooit eerder was het een Nederlander gelukt om op de meerkamp een medaille te scoren op een EK, WK of Olympische Spelen.

De 23-jarige tienkamper veroverde donderdagavond zilver met een puntentotaal op de tien onderdelen van 8436 punten. Hiermee bleef Sintnicolaas maar net onder het Nederlands record. Het record staat al sinds 1988 op naam van Robert de Wit. Hij haalde 8447 punten.

Het optreden van Sintnicolaas was ijzersterk. Op de eerste dag van de tienkamp was hij al goed voor drie persoonlijke records. Ook op de donderdag was Sintnicolaas goed in vorm. Hij scherpte zijn persoonlijke records aan op de 110 meter horden (14,63), het discuswerpen (42,43 m), het polsstokhoogspringen (5.45 m) en het speerwerpen: 62,57 meter.

De Europese titel ging naar de Fransman Romain Barras. Brons was voor De Wit-Rus Andrei Krautsjanka. De Rotterdammer Ingmar Vos eindigde als elfde met 7981 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *