Oranje laat zich door uitzinnige fans toejuichen

Naar schatting 700.000 fans hebben vandaag het Nederlands elftal toegejuicht in Amsterdam. Tijdens de tocht door de Amsterdamse grachten stonden de mensen rijendik. Overal klonken vuvuzela’s en werden de spelers toegeschreeuwd. Na de rondvaart stonden op het Museumplein zo’n 200.000 fans het team op te wachten.

Voor Oranje was de dag begonnen met een bezoek aan premier Jan Peter Balkenende. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst en coach Bert van Marwijk kregen van de premier een lintje. Daarna mochten de spelers en de rest van het team naar de koningin. Met helikopters werd het team vervolgens van Den Haag naar Amsterdam gevlogen.

Na het omkleden, de pakken werden verruild voor korte broeken en shirts, stapte het gezelschap in een rondvaartboot. Hiermee begon een tocht door de grachten met veel enthousiaste mensen langs de kant, op kleine bootjes en fans die in het water sprongen.

Tijdens de tocht drinken de spelers een biertje, bellen en maken foto’s en filmpjes van het publiek. Na de vaartocht liet het team zich toejuichen op het Museumplein. “We hebben in Zuid-Afrika wel veel gehoord over de sfeer in Nederland, maar dit slaat alles”, zei Van Marwijk tegen de 200.000 fans op het plein. “We hebben in Zuid-Afrika wel veel gehoord over de sfeer in Nederland, maar dit slaat alles.” Arjen Robben vond het ontvangst ongelooflijk. “Spanje mag dan wereldkampioen zijn, wij hebben het beste publiek van de hele wereld.”

De spelers zongen op het podium samen Bloed, Zweet en Tranen, de voetbalhit van André Hazes. Daarna trad dj Armin van Buuren op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *