Ondanks verlies toch rondvaart Oranje

Er komt toch een rondvaart van het Nederlands elftal door de grachten van Amsterdam. Eerder was gezegd dat de grachtentocht alleen door zou gaan bij een overwinning van Oranje in de finale van het WK. De rondvaart komt er toch omdat er zo meer plaats is voor het publiek en omdat de spelers aangegeven hebben zo’n tocht leuk te vinden.

De gemeente Amsterdam verwacht morgen rond een miljoen mensen in de stad om Oranje toe te juichen. Er is een route van zeven kilometer uitgestippeld om de mensenmassa zo veel mogelijk te verspreiden. Na de rondvaart vindt vervolgens de huldiging op het Museumplein plaats.

Het programma voor morgen ziet er als volgt uit:
12.00 uur: start WK-feest Radio 538 met muziek op het Museumplein;
14.00 uur: optredens op Museumplein van diverse artiesten, waaronder Wolter Kroes en Gebroeders Ko;
14.30 uur: spelers komen per helikopter aan bij het Marinecomplex Kattenburg;
14.45 uur: start rondvaart;
16:45 uur: aankomst selectie bij Rijksmuseum;
17.00 uur: selectie komt podium op voor huldiging;
19.00 uur: einde programma.

Download hier een kaart van de route van de rondvaart. Er mag achter de boot van Oranje en op gepaste afstand worden meegevaren. Bij het opvaren en het verlaten van het IJ worden bootjes echter tegengehouden.

Het advies is om met het openbaar vervoer naar de huldiging te komen. De binnenstad van Amsterdam zal zo goed als onbereikbaar zijn met de auto. Trams en bussen gaan niet verder dan de rand van de binnenstad. De tramlijnen 10, 16 en 25 worden opgeheven. Deze trams worden ingezet op andere trajecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *