Training Oranje geplaagd door vuvuzela

Elk deelnemend team op de WK moet minimaal één training openstellen voor het publiek. Vandaag was de beurt aan het Nederlands elftal. Het massaal toegestroomde publiek had de inmiddels beroemde en beruchte vuvuzela niet thuisgelaten. Oranje werd er gek van.

De training was 45 minuten aan de gang toen bondscoach Bert van Marwijk zich tot het publiek wendde. Met een driftig handgebaar maakte Van Marwijk duidelijk dat de vele supporters nu toch wel voldoende op hun vuvuzela hadden geblazen. Dit had geen vermindering van de geluidsproductie tot gevolg. Het leek erop dat er alleen maar meer gebruik werd gemaakt van de toeters.

Van Marwijk kon zich nauwelijks verstaanbaar maken op het oefenveld. Hij moest zijn toevlucht nemen tot een soort van gebarentaal. Tijdens de eerste wedstrijd van Oranje zal het niet veel beter zijn. Bijna 95.000 toeschouwers hebben een kaartje voor het duel in stadion Soccer City in Johannesburg bemachtigd. Velen zullen een vuvuzela meenemen.

Woensdagavond kan het Nederlands elftal in alle rust trainen. Pers en supporters mogen er niet bij zijn. Donderdag opent de voltallige selectie een Orange Cruijff Court in township Hillbrow. De voetballers doneerden zo’n 100.000 euro om het trapveldje mogelijk te maken. Het publiek mag bij de opening aanwezig zijn. Ongetwijfeld heeft er wel weer iemand een vuvuzela meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *