Robben mogelijk niet naar WK

Door de hamstringblessure die Arjen Robben zaterdag in de oefenwedstrijd tegen Hongarije heeft opgelopen is het hoogst onzeker of de voetballer te zien zal zijn op het WK. Robben zal in ieder geval niet met de rest van Oranje afreizen naar Zuid-Afrika.

Robben zal zondag in Nederland nader worden onderzocht. Er zal een scan en een echo worden gemaakt. “Het heeft geen zin om hem nu te laten vliegen. Dit is een grote domper. Ik ga ervan uit dat het vrij ernstig is”, zei bondscoach Bert van Marwijk bij SBS 6. De bondscoach zal later beslissen of het zin heeft Robben toch naar Zuid-Afrika te laten komen. Tot 24 uur voor de eerste wedstrijd die Oranje moet spelen tegen de Denen kan Van Marwijk een vervanger oproepen.

Robben was net hersteld van een lichte heupblessure toen in de laatste minuten van de oefenwedstrijd tegen Hongarije het noodlot toesloeg. De bondscoach hierover: “Hij maakte een onnatuurlijke beweging, dat gebeurt in het heetst van de strijd, waardoor zijn hamstring te veel belast werd. Arjen voelde een behoorlijke steek, dat is vaak een slecht teken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *