Robben in weekend naar Zuid-Afrika

De verwachting van de KNVB is dat Arjen Robben het komende weekend naar Zuid-Afrika kan reizen om zich aan te sluiten bij de andere Oranje-spelers. “Het herstel van Arjen Robben verloopt goed. Hij ligt op schema”, verklaarde de voetbalbond.

In de oefenwedstrijd tegen Hongarije liep Robben een scheurtje in zijn hamstring op. Sinds maandag is hij hiervoor onder behandeling bij de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn. Dinsdag was er overleg tussen de medische staf van het Nederlands elftal, Van Toorn en Robben. Daaruit volgde de conclusie dat de spits van Bayern München zich als alles volgens plan verloopt, komend weekeinde weer bij Oranje meldt.

Eerder vandaag heeft de bondscoach Bert van Marwijk al aangegeven dat de eerste wedstrijd van Oranje op het WK, de wedstrijd van aanstaande maandag tegen Denemarken, te vroeg komt voor Robben.

Even leek het er op dat er vandaag een nieuwe geblesseerde speler bij zou komen. Khalid Boulahrouz verstapte zich tijdens de training en werd meteen langs de lijn behandeld. Hij ging niet verder met de training. Van Marwijk hierover: “Hij ging door zijn enkel. Het was even schrikken. Gelukking valt het mee.” De verwachting is dat Boulahrouz woensdag gewoon weer meetraint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *