Eerste overwinning voor Oranje is binnen

nederland tegen denemarken in soccer cityHet ging moeizaam maar de eerste overwinning voor het Nederlands elftal in het WK-toernooi is binnen. Vlak na rust kwam de stand op 1-0 voor Nederland door een eigen doelpunt van de Denen. In de slotfase scoorde Dirk Kuijt de 2-0.

De hooggespannen verwachtingen werden door Oranje niet waargemaakt. De Nederlanders kregen weinig ruimte van de Denen. Slechts zelden werd een opening gevonden. Pas nadat diep in de tweede helft Eljero Elia in het veld was gebracht kwam Nederland los. De invaller was voor een groot deel verantwoordelijk voor het tweede doelpunt. Dirk Kuijt scoorde in de rebound nadat een schot van Elia op de paal terechtkwam.

Direct na rust kwam Nederland op voorsprong door een eigen doelpunt van de Deen Simon Poulsen. De speler van AZ kopte de bal op onmogelijke wijze tegen ploegmaat Daniƫl Agger op, waarna de bal in het doel rolde.

Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst was niet tevreden met het spel van Nederland. “De eerste helft was moeizaam, zeker van onze kant. In de tweede helft werden we in een zetel geholpen door het eigen doelpunt. Daarna hebben we wel wat kansen gehad op een tweede treffer, maar die viel pas laat.”