Beslissende actie van Robben

Arjen Robben kwam in in de wedstrijd tegen Kameroen als invaller in het veld en maakte meteen de beslissende actie. In de laatste groepswedstrijd maakte Robben zijn eerste speelminuten van het WK-toernooi. Nederland won met 2-1 en werd daarmee eerste in de groep.

Ongeveer 20 minuten voor het eindsignaal werd Robben door de bondscoach het veld ingestuurd. Er geen merkbaar een zindering door het stadion. Vlak nadat Robben op het veld stond kreeg hij de bal door een pass van Sneijder. Uit zijn balaanname kon je merken dat Robben nog spelritme mist. Toch lukte het hem de bal alsnog te controleren, om zijn directe tegenstander te draaien en op de paal te schieten. In de rebound kon Huntelaar scoren. Zo werd de stand weer in het voordeel van Oranje gebracht, nadat Kameroen door een strafschop de gelijkmaker had gescoord.

Robin van Persie opende tegen Kameroen in de 36e minuut de score. Hij deed dat na een pass van Rafael van der Vaart. Na ruim een uur spelen benutte Kameroen een strafschop. Van der Vaart had op wat ongelukkige wijze hands gemaakt.

Met drie overwinningen is het Nederlands elftal als eerste geƫindigd in groep E. We kunnen ons opmaken voor de achtste finale tegen Slowakije. Deze wedstrijd is aanstaande maandag in Durban. De aftrap is om 16:00 uur.