Nog geen Oranjekoorts

Als je de Oranjekoorts kunt afmeten aan het aantal verkochte reizen naar het WK dan is er absoluut nog geen sprake van koorts. Na een slechte start van de verkopen van de speciale WK-arrangementen loopt het nu nog steeds geen storm.

”De laatste weken komt het een beetje op gang, maar er is nog geen sprake van Oranjekoorts”, aldus Steven van der Heijden, bestuursvoorzitter van TUI Nederland. Via TUI-onderneming Kras biedt zijn organisatie arrangementen aan vanaf € 1700. Hiervoor krijgen de Oranjegangers een vliegticket, een ticket voor een wedstrijd en twee overnachtingen.

Volgens Van der Heijden spelen zaken als de afstand naar Zuid-Afrika, de prijs en vermeende onveiligheid een ondergeschikte rol bij de geringe belangstelling. ”Dat het nog niet leeft, is de belangrijkste oorzaak voor de achterblijvende verkoop.” Volgens hem ”drijft zo’n evenement op de aandacht”.

Overigens zijn de prijzen van de arrangementen al wel verlaagd. Er is echter geen sprake van stunten. De hotels in Zuid-Afrika hebben de prijzen van de kamers al naar beneden aangepast omdat de belangstelling achterbleef. De reisorganisaties hebben deze verlaging doorgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *