Japan weet niet hoe Robben te stoppen is

De bondscoach van Japan, Takeshi Okada, heeft in de Aziatische pers aangegeven dat hij geen idee heeft hoe hij Arjen Robben kan stoppen. ”Robben is een fantastische speler. Ik weet niet hoe je hem moet stoppen”, gaf de coach aan.

De bondscoach deed zijn uitspraak nadat Robben woensdag de enige treffer maakte voor zijn club Bayern M√ľnchen in de wedstrijd in de Champions League tegen Olympique Lyon. Bij het komende WK in Zuid-Afrika speelt Japan in de groepsfase tegen Nederland. De wedstrijd staat op 19 juni gepland.

De Japanse trainer ziet behalve Robben nog meer beren op de weg. ”Ze hebben ook nog Van Persie en Kuijt. We kunnen ze niet allemaal mandekking geven.” En met de opmerking dat Oranje een team van veel hoger niveau heeft dan de Japanners manoeuvreert de coach zijn team definitief in de underdogpositie.

shirt oranje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *