Meer startplaatsen shorttrackers

Op meer afstanden zullen op de Olympische Spelen Nederlandse shorttrackers uitkomen. NOC*NSF geeft de shorttrackers de mogelijkheid gebruik te maken van de eerder veroverde quotumplaatsen. Hierdoor kunnen schaatsers die zich op een afstand geplaatst hebben voor Vancouver ook op andere afstanden uitkomen.

Sjinkie Knegt mag hierdoor uitkomen op de 500, 1000 en 1500 meter. Niels Kerstholt zal de strijd aangaan op de 500 en 1500 meter.

Liesbeth Mau-Asam en Jorien ter Mors mogen naast de relay (aflossingsploeg) ook individueel starten. Hierdoor doen aan de 500 en 1000 meter bij de vrouwen nu Annita van Doorn, Liesbeth Mau-Asam en Jorien ter Mors mee. Op de 1500 meter hebben de vrouwen geen startplaats. Nederland is wel eerste reserve als een land een startplaats niet gebruikt. In dat geval mag Ter Mors de 1500 meter rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maak deze som (om spam tegen te gaan) *